2018: Afbreken en opbouwen

Nog een paar uur en het is al 2019! Ik mag terugkijken op een afwisselend 2018, vol ups, downs, een aantal mooie reizen, boeken, schrijven en meer. Een klein overzicht:

Als ik terugkijk op 2018, zie ik wel een duidelijk thema: Afbreken en opbouwen.

 1. We braken ons huis letterlijk af dit jaar. Sloophamer in de muren, het dak eraf en ik heb met een boorhamer (de liefdesbaby van een drilboor en een boormachine) stucwerk er afgerukt. Alleen de buitenmuren bleven staan. Na een half strand aan wit stof weggehaald te hebben, zijn we gaan opbouwen. De bovenverdieping is bijna af en we keren begin komend jaar terug, al zijn we in 2019 nog wel even zoet met de afwerking én inrichting van ons huis.
 2. Gezondheid: Halverwege het jaar ontdekte ik dat ik een beetje te hard had gewerkt. Daarnaast viel ik eind augustus van de trap af met een gebroken stuitje en gekneusde rib als gevolg. De afgelopen maanden heb ik weer héél langzaam alles moeten opbouwen. Gelukkig kan ik (bijna) weer normaal zitten en heb ik zin in het nieuwe jaar.
 3. Mijn boek: in april maakte Scelta Publishing bekend dat ze helaas moesten stoppen. Gelukkig is ‘De vrouwe van Myrdin’ niet lang Koos Uitgeverloos geweest. Dutch Venture Publishing van Jen Minkman zorgde voor een ontzettende mooie herdruk in september en ik kijk uit naar onze toekomstige samenwerking!

 

Fun Facts van 2018

Edinburg bij nacht cathinca van sprundel
 •  Ik ben naar Wales, Polen, Duitsland, Oostenrijk, België en Schotland geweest. Voor iemand die niet veel reist, heerlijk en inspirerend.  
 • Ik poetste de Vrouwe van Myrdin op voor DVP én publiceerde mijn korte verhaal ‘Valora’s kracht’ in de bundel ‘Achterblijvers’ van Godijn Publishing. 
 • Mijn korte verhaal ‘Verziend’ is tentoongesteld in de bibliotheek van Brugge. 
 • Ik schreef mee aan het vervolgverhaal ‘Verhalenwevers’ van Hebban.nl! 
 • Ik heb mijn leesdoel van 24 boeken ruim gehaald met 35 boeken! Mijn favorieten? Ganzenmeisje – Sharon Hale, The Starlit Wood – Dominiek Parisien en Schrijven Kreng! – Lisette Jonkman.  
 • Ik ben naar 16 evenementen geweest, waar ik mijn boek verkocht, praatjes hield en op de foto ging met lezers. Ook gaf ik voor het eerst een korte lezing: compleet uit mijn comfortzone maar ontzettend leuk.

Een fijne jaarwisseling!

Ik ben vooral blij dat veel familie en vrienden van mij afgelopen jaar gezond zijn gebleven. Ik heb genoten van alle reizen, avonturen en nieuwe ontmoetingen. Natuurlijk heb ik genoeg plannen voor het komende jaar: meer schrijven, hopelijk ook wat nieuws publiceren, meer manuscripten redigeren, lezen, naar events gaan… En vooral het huis afmaken en daar wat meer rust vinden.

Geniet in elk geval van de jaarwisseling en tot 2019!!!

cathinca van sprundel samen met schrijvers annemiek steur en garvin pauw

Eén reactie

 1. Conny Visser Dittnar

  Geweldig meid wat een journey, ik wens je een gezond en een topper 2019
  Lots of love from us here??