2022 Het schrijversavontuur gaat verder

Zoals je ziet ben ik geen heel actieve blogger. De meest recente updates over mijn avonturen vind je toch op mijn social mediakanalen. Toch wil ik in deze blog terugkijken op weer een bijzonder jaar en mijn plannen voor het komende jaar delen.

jaaroverzicht cathinca 2021

Terugkijken op schrijfgebied

In 2021 is er toch aardig wat gebeurd op schrijfgebied, ondanks de lockdowns waardoor ik veel plannen en evenementen (zoals Castlefest) kon schrappen. Een kleine greep:

 • Publicatie Ellowyns toren in oktober! Een sprookjesachtige standalone die goede recensies kreeg tijdens de blogtour.
 • Publicatie Er was eens 2 – het hart van een schurk
 • The hero of Anwyn (Engelse vertaling) is gedrukt en voorlopig persoonlijk bij mij verkrijgbaar
 • Er zijn audioboeken beschikbaar op Storytel en andere luisterplatforms van De vrouwe van Myrdin en de Er was eens bundels! Het is heel gaaf om te horen hoe iemand anders jouw verhaal voorleest.
 • Flinke stapels boeken verkocht op Fable & Fantasy, Elfia Arcen, Festival Historisch Zoetermeer en Fantasyfest Rijswijk waar ik ook mocht optreden met de harp als soloist én met gastmuzikanten. Het was heerlijk om iedereen weer eens te zien.
 • Over muziek gesproken: ik werk sinds dit jaar samen met Abe de Verteller.
 • Er is interesse in mijn boeken vanuit het buitenland, stay tuned!
 • Ik heb meer dan 20 manuscripten geredigeerd voor verschillende uitgeverijen en zelfstandige auteurs.
 • Ik ging op bezoek bij diverse boekhandels, waaronder, boekhandel Wagner, Bruna Pijnacker en Anderwereld, wiens mysterybox waarin Ellowyns toren zat als warme broodjes over de toonbank vloog.

Juist omdat er vrij weinig kon, genoot ik met volle teugen van de dingen die wél konden en lukten, van het persoonlijke contact met lezers (ik kreeg op Fable&Fantasy een prachtige uitgave van de Mabinogion) tot en met de enthousiaste luisteraars en dansers bij mijn optredens. Hopelijk kan ik volgend jaar verder borduren op al deze stappen. Plannen zijn er genoeg, maar de realiteit blijft altijd een verrassing.

Goede plannen

Naast terugkijken, kijk ik ook vooruit. Wat wil ik in 2022? Ik heb ideeën en plannen genoeg, maar weet ook dat we afhankelijk zijn van hoe de wereld er straks uitziet. Wanneer gaan de boekhandels weer open? Hoe staat het met de festivals? Wat red ik zelf qua energie? Als we een ding hebben geleerd is dat er niets zeker is. Toch wil ik:

 • Volgend jaar Ellowyns toren meer promoten én aandacht krijgen voor de Engelse vertaling van De held van Anwyn.
 • Zorgen voor een speciale verrassing voor het vijfjarige bestaan van De vrouwe van Myrdin.
 • Kijken of ik een les fantasyschrijven op een school kan geven.
 • Een aantal korte verhalen eruit stampen, en wie weet nog wel meer.

Ik wens jullie in elk geval een fijn jaar toe en hoop iedereen snel weer te zien.