Er was eens en andere belevenissen

Als je bijna elke week op een festival, markt of een leuk boekenevenement staat, is het soms lastig om een blog bij te houden. Hierbij in elk geval een korte terugblik op de presentatie van Er was eens en mijn belevenissen van de afgelopen tijd.

Boekpresentatie Er was eens

er was eens cathinca van sprundel cover

In oktober 2019 is er een nieuwe bundel bij Dutch Venture Publishing verschenen en ik sta erin, samen met andere ervaren schrijfsters zoals Jen Minkman, Suzanne Peters, Miranda Peters en Marijke F. Jansen. De opdracht was: maak een hertelling van een bekend sprookje. Die opdracht lag natuurlijk perfect in mijn straatje. Na veel getwijfel koos ik uiteindelijk voor het sprookje Rapunzel en schreef ik het verhaal ‘Ontvlochten’. Als ik een tipje van de sluier mag lichten: één van mijn passies lees je erin terug.

en cathinca bij de boekpresentatie er was eens

Harp spelen en workshops

Over mijn passies gesproken: ik speel graag harp en de laatste tijd kreeg ik steeds meer kansen om op te treden, bijvoorbeeld bij boekpresentaties en op festivals. Ik speelde ‘Let it go’ bij de boekpresentatie van Er was eens in Vos & van der Leer, verzorgde achtergrondmuziek bij boekhandel Wagner tijdens een presentatie en zong ‘Skye boat song’ bij de boekpresentatie van Oli Veyn. Daarnaast gaf ik enkele keren de workshop ‘Van sprookje naar moderne hervertelling’. Nooit gedacht dat ik na al die jaren voor allerlei soorten mensen mag spreken, zingen en musiceren. Elke keer blijft spannend, maar zowel spelen als workshops geven geeft me een enorme kick.

Cathinca speelt harp bij boekhandel wagner, foto door deteylinger

De planning voor de winter

De komende tijd zit ik zeker niet stil: aankomend weekend is het Fantasyfest in Rijswijk, waar ik met schrijfsters Jen Minkman, Mascha Schoonakker en Annemiek Steur staan. Op 10 november ben ik te gast in Alphen aan den Rijn en op 23 & 24 november treed ik op en signeer ik mijn boeken op Wintercastlefest! Daarnaast ga ik in december weer les geven op een school in Dordrecht en ben ik druk bezig met het voorbereiden van harpoptredens. Ook Nanowrimo komt eraan en ik wil natuurlijk veel schrijven, zodat ik snel weer een compleet boek kan presenteren. Hoewel de herfst en de winter mooie momenten zijn om naar binnen te keren, blijf ik zoals je leest, actief. Tot snel!