Afgelopen jaar was het wat stil op mijn website en verschenen er geen blogs. De festivals lagen grotendeels stil, net als workshops en bezoekjes aan boekhandels. In de tussentijd was ik enorm druk met mijn werk en verzorgde ik de eindredactie van een flinke stapel manuscripten. Ik kan er een aardige boekenplank mee vullen. Maar komend jaar valt er toch wat nieuws van me te lezen: een hervertelling van een sprookje.

Er was eens

er was eens cathinca van sprundel cover

In de herfst van 2019 lanceerden we de bundel ‘Er was eens‘ (nog niet gelezen? Bestel hem vooral bij je boekhandel) met vijf korte  verhalen gebaseerd op bekende sprookjes. In deze bundel maakte ik mijn eigen versie van Rapunzel. We kregen veel enthousiaste reacties en hij ging als een speer! Daarom vroeg mijn uitgeverij Dutch Venture Publishing of we misschien nóg een sprookjesachtig verhaal wilden schrijven voor een vervolg. En dat hoef je mij natuurlijk geen twee keer te zeggen.

Het hart van een schurkhet hart van een schurk boekcover

Opnieuw maken we een eigen hervertelling van een bekend sprookje, maar in deze bundel ligt de nadruk niet op de klassieke helden, maar op de slechteriken, de bad guys…

Laat je meevoeren naar werelden waar de doden herrijzen, Doornroosje duisterder is dan je denkt, internettrollen de mensen het leven zuur maken, het peperkoekhuisje een andere betekenis krijgt en de zeeheks ook een hart heeft.

Benieuwd welk sprookje ik onder handen heb genomen? Dan zul je nog tot april moeten wachten, maar in het stukje flaptekst hierboven zit wel duidelijk een hint. Ik vond het heerlijk om in dit nieuwe verhaal te duiken en ik ben heel benieuwd wat jullie hiervan gaan vinden. Je kan hem overal voorbestellen en natuurlijk ook met handtekening bij mij!

Het is nu nog even afwachten, maar ik hoop dat ik iedereen snel weer gezond en wel in een boekhandel of op een evenement kan zien.

Blogarchief