De held van Anwyn: Een nieuw avontuur

Het zal je op facebook vast niet ontgaan zijn: er komt een nieuwe novelle van mij aan; De held van Anwyn. Ik kijk ontzettend uit naar de presentatie. Net als bij De vrouwe van Myrdin zit er achter dit avontuur ook een klein persoonlijk verhaal. En dat lees je hier.

Een drukke tijd

Sinds ‘De vrouwe van Myrdin‘ in 2017 het levenslicht zag, is er ontzettend veel gebeurd. Ik ontmoette heel veel nieuwe mensen, andere schrijvers, fijne lezers en reisde voor festivals van de ene naar de andere kant van het land. In de tussentijd werkte ik veel als tekstschrijver én was ik samen met mijn vriend druk bezig om ons huis te verbouwen. Een hectische tijd, met soms amper een moment om adem te halen, maar ik genoot.

Fantasie blijft stromen

Ondertussen bleven er allerlei ideeën stromen: misschien een vervolg op Myrdin, een urban fantasy, een sprookje, een bundel. Maar de tijd om alles te schrijven was soms lastig te vinden. Ik publiceerde vorig jaar een kort verhaal (3.000 woorden) in de bundel Achterblijvers van Godijn Publishing en maakte de overstap naar Dutch venture publishing. Ik greep deze kans aan om het verhaal weer op te poetsen. Kost ook aardig wat tijd voor zo’n perfectionist als ik. Ondertussen vroegen lezers: ‘heb je al wat nieuws?’ Eh, ja genoeg, maar nog niet op papier.

Een novelle? Kan dat ook?

Tijdens een gesprek met Jen Minkman van DVP vroeg ze of ik misschien ideeën had voor iets als een novelle. Een dunner boekje dan een roman, maar wel met een compleet verhaal uit mijn wereld. Toen gingen de sluizen open. Ik had zeker wel een idee daarvoor. In de vrouwe van Myrdin worden de grootouders van Airys maar kort genoemd, maar beiden spelen een belangrijke rol in de eerste tak van de Mabinogion. Als ik die nu eens op mijn eigen manier zou bewerken… En zo begon ik met het schrijven van ‘de held van Anwyn’, in de schaarse uurtjes, stofhappend in een flinke verbouwing en wazig van de pijnstillers zittend op een matras bij m’n schoonmoeder met een gebroken stuitje (geen aanrader).

De volgende stappen

Tijdens het schrijven kroop ik in de huid van mijn twee hoofdpersonages: Rhiannon de onsterfelijke boekenwurm en Pwyll, een naïeve prins. Samen met hen stapte ik in de Andere Wereld, die met elke pagina tot leven kwam. Ik dacht eerst aan een verhaal van zo’n 20.000 woorden, maar langzamerhand ging dat al richting de 30.000. Ondertussen vroeg ik Carmen Ploeg of ze weer een mooie cover voor me wilde maken en ze ging meteen aan de slag. Natuurlijk hikte ik tegen de deadline aan, hoe kan het ook anders. Het ergste van de verbouwing was nu al voorbij en het was fijn om hiermee bezig te zijn

.

Lang verhaal kort: een heel dik boek is ‘De held van Anwyn’ niet, maar ik ben toch trots op dit avontuur, dat ik geschreven heb terwijl ik zelf van hot naar her rende, muren sloopte en uit de lappenmand klom. Het verschijnt begin juni en ik hoop dat jullie ervan gaan genieten.

Blogarchief