Over Cathinca

Cathinca van Sprundel (1989)

Vanaf het moment dat ik een pen vast kon houden, was ik verliefd op schrijven en letters.  Ik zat altijd met mijn neus in de boeken en schreef schriften vol met verhalen, iets wat ik nog steeds doe. Het liefst nam ik stapels boeken mee van de bibliotheek, die vaak nog groter waren dan mijzelf. Cathinca van sprundel auteur redacteur tekstschrijver

Met een bachelor Film- en Literatuurwetenschappen en een master Journalistiek en Nieuwe media op zak, ging ik de wijde wereld in. Op dit moment werk ik als communicatieadviseur, tekstschrijver en (eind)redacteur en het bevalt me prima om elke dag met taal bezig te zijn.

Cathinca’s boeken

Mijn creativiteit kan ik kwijt in mijn boeken en verhalen. In 2017 kwam mijn eerste boek uit: ‘De vrouwe van Myrdin’ en in 2019 ‘De held van Anwyn.’ Voor deze twee boeken heb ik me laten inspireren door middeleeuwse mythen uit Wales: de Mabinogion. Elk boek is een standalone, een afgerond verhaal. Ze spelen zich wel af in dezelfde wereld. Op dit moment is De held van Anwyn vertaald in het Engels, Chinees en Duits. De vrouwe van Myrdin komt ook uit in het Engels en het Italiaans. Mijn nieuwste boek is Ellowyns toren (2021) een boek vol met sprookjesachtige en Keltische elementen.

Mijn voorliefde voor sprookjes en hervertellingen komt ook terug in mijn korte verhalen, die gepubliceerd zijn in de bundels: ‘Er was eens’ en ‘Er was eens – het hart van een schurk’

Cathinca’s muziek

Naast lezen was ik ook altijd aan het dansen en het zingen. Ik heb jarenlang dansles gegeven aan kinderen en heb diverse stijlen beoefend: van Ierse dans tot jazzballet, klassiek ballet, streetdance, balfolk en meer. Rond mijn twintigste raakte ik betoverd door Ierse muziek en ik heb een aantal jaar bodhrán gespeeld in een band die Ierse pubmuziek maakte: de Teetotallers.

Een aantal jaar nadat die band gestopt was, kreeg ik een kleine reisharp in handen en was ik meteen betoverd. Hoewel ik echt vanaf het begin moest beginnen, leerde ik in korte tijd het instrument bespelen en mezelf begeleiden. In 2019 vroeg een bevriende schrijfster me of ik wat kon spelen op haar boekpresentatie. Voordat ik het wist werd ik gevraagd voor bruiloften en speelde ik op diverse bruiloften, boekpresentaties en festivals, waaronder Wintercastlefest, Elfia, Fantasyfest, Midwinterfair, Historisch Zoetermeer, Fable&Fantasy en vele andere plekken. Ik geniet ervan dat ik nu mijn beide passies kan combineren: ik treed op en signeer daarvoor en erna boeken. In 2022 is mijn eerste cd verschenen met 6 nummers: Harpsong.