Een nieuw jaar vol schrijf- en leesplannen

Vaarwel 2017, hallo 2018! Afgelopen jaar was een turbulent jaar, met als één van de hoogtepunten het verschijnen van mijn debuut in juni: De vrouwe van Myrdin. Ik heb zoveel leuke reacties gehad en heb op ontzettend veel festivals en bijzondere locaties verteld over mijn boek. Het boek is nu zes maanden oud en ik heb aan het eind van het jaar een beetje kunnen ademhalen. Maar goed: onwards! Voor 2018 heb ik genoeg plannen:

De vrouwe van Myrdin in 2018

Het komende jaar blijf ik mijn debuut natuurlijk enthousiast promoten. De Elf Fantasy Fair in april staat op de planning en ik ben bezig om andere festivals en evenementen te plannen. Genoeg te doen in elk geval. Mocht je het boek al gelezen hebben: laat vooral een recensie achter op Hebban, Goodreads of bol.com. Je helpt me hier ontzettend mee. Wist je dat er ook een e-book is van de Vrouwe van Myrdin?

Schrijfplannen in 2018

Er duikelen genoeg ideeën in mijn hoofd rond voor nieuwe verhalen. Het is soms zelfs lastig om te kiezen aan welke ik wil beginnen. Ik wil komend jaar sowieso meedoen aan minstens één schrijfwedstrijd. Daarnaast schreef ik vorig jaar voor de schrijfwedstrijd van uitgeverij Q het begin van een compleet nieuw YA Fantasy boek. Het eerste hoofdstuk en de samenvatting eindigden in de top 10, wat voor mij een aanmoediging is om verder hieraan te schrijven. Daarnaast merk ik dat de personages van Myrdin aan me trekken en vragen om meer verhaal. Wie weet. Ik heb in elk geval een paar mooie opschrijfboekjes paraat die ik helemaal wil vol kalken.

Leesdoelen 2018

Ik ben niet alleen een schrijver, maar blijf ook een lezer. Net als vorig jaar hoop ik minstens 20 nieuwe boeken te lezen. Een bescheiden doel voor sommigen, maar wel een goed streven naast m’n werk, muziek en schrijven. De eerste twee heb ik al uit: Podkin Eenoor en Heartbeat 1/ Lament van Maggie Stiefvater. Vooral de laatste vond ik erg leuk: ze weet ontzettend veel van (Ierse) muziek en verweeft die op bijzondere wijze in het verhaal. En het hoofdpersonage speelt (geloofwaardig!) harp. Daarnaast maakt deze schrijfster ook zelf muziek bij elk boek. Dat is iets wat ik nog graag zou willen doen. Al was ik afgelopen jaar al erg blij dat ik harp mocht spelen op de boektrailer van de gave van de Selkie trilogie van Mara Li:

Naast schrijven, promoten en lezen heb ik genoeg andere (persoonlijke) plannen en voornemens. Ik ben benieuwd hoe alles gaat verlopen. Wat zijn jullie plannen, doelen en goede voornemens op schrijf- en leesgebied? Ik hoor ze graag.

Blogarchief