10 weetjes over Cathinca van Sprundel

Hallo allemaal! Ik ben Cathinca van Sprundel, geboren op 28-08-1989 (sterrenbeeld maagd) en ik woon in Sassenheim. Wie weet kennen we elkaar al jarenlang, wie weet nog maar net. Dus daarom voor de zekerheid, tien wetenswaardigheden over mij.

Wist je dat:

  1.  ik de helft van een tweeling ben? Mijn tweelingzus Tamara is actrice, heel lang, donkerharig en donkerogig. Een twee-eiige tweeling dus, want qua uiterlijk lijken we weinig op elkaar. Ook heb ik nog een jongere broer en zus.
  2. oorspronkelijk uit Scheveningen kom? Sinds een aantal jaar woon ik in Sassenheim, samen met Joeri de Jong in een heerlijk huis dat ik Villa kakelbont noem.
  3. ik eerst Film- en Literatuurwetenschappen studeerde aan de Universiteit Leiden? Hoewel ik het ontzettend interessant vond, was ik geen hardcore wetenschapper, dus deed ik een master Journalistiek en Nieuwe Media.
  4. nu als tekstschrijver werk bij een gemeente? Daarnaast werk ik als freelance redacteur en tekstschrijver.
  5. ik dol ben op (Ierse) muziek? Ik heb een aantal jaar in een Ierse band gespeeld, de Teetotallers. Hier zong ik en speelde ik bodhrán (Ierse drum).
  6. op dit moment harp leer spelen? Ik droomde er altijd van om een harp te bespelen, maar durfde dat niet hardop te zeggen. Voor mijn 26ste verjaardag hebben al mijn familie en vrienden bijgedragen aan een fantastische reisharp. Daar pingel ik nu vrolijk op los.
  7. ik jarenlang aan boogschieten heb gedaan? Op mijn dertiende begon ik bij Sint Sebastiaen in Den Haag. Ik kan zowel met een recurve boog als een houten boog overweg. Deze sport was enorm goed voor mijn concentratie. Helaas schiet ik nu minder vaak dan ik zou willen.
  8. ik ook dol ben op dansen? Mijn moeder heeft een kinderdansgroep en verder heb ik allerlei stijlen gedaan: (jazz)ballet, streetdance, salsa, balfolk en meer. Nu ben ik bezig met Iers dansen en dat is een pittige work-out elke week.
  9. ik een fanatiek festivalganger ben? Ik heb jarenlang als vrijwilliger gewerkt op Castlefest. Nu ga ik met veel plezier naar allerlei fantasyfestivals.
  10. ik vier cavia’s en een schildpad heb? De schildpad heet Platvoet, de cavia’s Abbygail, Aardappel, Diablo en Vladimir.

Kortom, nu ken je me misschien wat beter. Heb jij nog leuke trivia over jezelf? Laat ze achter in de comments.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *